Een kleine woonkamer landelijk inrichten

HOE RICHT JE EEN KLEINE WOONKAMER SFEERVOL EN LANDELIJK IN?

Hoe kan je een kleine woonkamer knus en landelijk inrichten en tegelijk de beperkte ruimte optimaal benutten? Een paar eenvoudige inzichten.

Ga voor lichte kleuren

Voor kleine ruimtes is er één belangrijke regel: kies een licht kleurenpalet. Lichte kleuren houden de ruimte open en luchtig. Donkere kleuren daarentegen komen op je af en kunnen een kleine ruimte nog kleiner doen lijken. Kies liever een lichte vloer en ga voor lichte kleuren op de muren.

Kies kleuraccenten

Een licht kleurenpalet betekent niet dat kleur volledig uit den boze is. Ken je de 60/30/10-regel? Dit is een eenvoudig trucje om de gebruikte kleuren in balans te houden. Je kiest drie kleuren, waarvan één 60% van de ruimte beïnvloedt, de andere kleur 30% en de laatste kleur ongeveer 10%. Deze laatste is een accentkleur voor kussens, decoratie, …. Zo zorg je dat een kleine woonkamer toch in balans is qua kleurgebruik.
Een voorbeeld van een landelijk pallet: 60% beige, 30% taupe, 10% vergrijsd muntgroen.

Plaats niet teveel meubilair

Probeer de kleine ruimte niet vol te stouwen met allerhande kleine meubels en decoratie. Dit oogt rommelig en creëert onrust. Kies liever een paar mooie stukken die in het oog springen en plaats gerust een zetel en salontafel in wat grotere afmetingen. Dit zorgt voor rust en overzicht in de ruimte.

Kies voor textuur

Vermijd gladde en glanzende oppervlakken. Matte verven, natuurlijke materialen zoals hout, linnen stoffen, … passen perfect in een landelijk interieur.
Kleed aan met plaids, kussens in verschillende soorten stof, maar in eenzelfde kleurtoon…

Laat het licht onbeperkt binnen

Een kleine woonkamer betekent vaak weinig licht. Laat zoveel mogelijk natuurlijk licht binnenvallen. Zet de vensterbank dus niet vol planten en spullen. Kies voor de gordijnen liever een lichte transparante stof in plaats van een zware stof.
Ook zware meubels kunnen de lichtinval verstoren. Een zetel op poten van zo'n 20 cm en een minimalistische salontafel met een fijn onderstel zijn beter dan de zwaardere varianten.

 

Advies nodig voor de inrichting van jouw interieur? 

Bekijk het Essential aanbod op de website : https://www.livink-interieurstyling.be/essential
Maak vrijblijvend een afspraak op 0496/396 766

Ik ben benieuwd naar het Essential aanbod!


Cadeaubon kopen van LivinK?

Schenk een cadeaubon van LivinK aan iemand die een leuk presentje verdient.

Cadeaubon bestellen