Een interieur met een persoonlijke touch

5 TIPS VOOR EEN PERSOONLIJKE TOUCH IN JE INTERIEUR

Vind je het moeilijk om jouw interieur een persoonlijke touch te geven? Onderstaande tips helpen je op weg naar een origineel en persoonlijk interieur.

 

Koop niet al je meubelstukken ineens of in dezelfde winkel.

Bereid je aankopen goed voor. Maak een moodboard van de meubels die je graag ziet. Dit kan via Pinterest of met een collage van foto’s uit interieurboekjes.
Als je eenmaal weet wat je wil, kan je zoektocht beginnen. Ga niet overhaast te werk. Bezoek verschillende winkels en vergelijk. Kies enkel de meubelstukken uit die echt bij jouw moodboard passen.
De mooiste en origineelste vondsten doe je soms toevallig. Daarom is het goed niet alle meubels in één keer te kopen, maar gaandeweg stukken aan je interieur toe te voegen.

 

Pas op met trends.

Als je mee gaat in trends loop je het risico dat je geregeld nieuw meubilair moet kopen, omdat je interieur niet meer in is. Ga eerder voor eenvoudige en tijdloze stukken, die jaren meegaan, zeker in tijden waar duurzaamheid belangrijk is. Tijdloze meubels stralen immers veel meer karakter uit dan modegevoelige items. Als je echt trends wil volgen, doe dat dan met accessoires: kussens, vazen, lampjes, …

 

Souvenirs

Je hebt vast wel ergens een souvenir staan: een kastje van je grootouders, een stoel, een rekje, een plantenhouder, een servies, … Geef die zaken met een grote emotionele waarde ook een plaats in je interieur.
Herinneringen van reizen of uitstapjes kunnen ook perfect: een mooie tak die je vond tijdens een wandeling in het bos, een schilderijtje dat je meebracht van vakantie, …
Eenvoudige spullen, die jouw interieur onmiddellijk een persoonlijke touch geven.

 

Ga voor origineel: DIY!

Wil je eyecatchers die je woning echt origineel en persoonlijk maken, knutsel dan zelf iets in elkaar. Een zelfgemaakte lamp van restjes hout, een canvas met een eigen schilderij, een bloemstuk dat bij het seizoen past, een oud beeld dat je verft in een passende kleur, een zelfgemaakte krans van berkentakken, … mogelijkheden te over.

 

Kleurgebruik

Ga voor neutrale kleuren die bij het meubilair en bij jouw moodboard passen. Zachte tinten op de muren laten meubilair extra tot zijn recht komen.
Een exclusief behang met een toffe print kan leuk zijn voor een leeshoekje.

Ontdek welke kleuren passen in jouw landelijk interieur tijdens de workshop moodboard maken:  https://www.livink-interieurstyling.be/workshop/workshop-moodboard-maken

Workshop moodboard maken


LivinK interieuradvies en -styling - Een interieur met een persoonlijke touch

Cadeaubon kopen van LivinK?

Schenk een cadeaubon van LivinK aan iemand die een leuk presentje verdient.

Cadeaubon bestellen